Het talent ‘de nieuwfreak’ ontmoet ik regelmatig tijdens mijn loopbaancoachings. Het verdient dus zeker wat ruimte en aandacht.

Het talent van nieuwfreak kan zich op 2 verschillende manieren tonen.

Bijvoorbeeld, iemand met dit talent kan begeesterd zijn door nieuwe trends. De nieuwfreak zal bijvoorbeeld diegene zijn die als eerste in de winkel staat om, zo snel mogelijk na lancering, een nieuw gadget te kopen.

Zoals ik het ervaar komt dit talent echter op een andere manier tot uiting…

“Fran, het klopt toch niet dat ik om de paar jaar van job wil veranderen?”

“Ik begin vol enthousiasme aan iets nieuws maar eens ik het in de vingers heb wil ik eigenlijk iets anders.”

“Ik ben een echte duizendpoot, hou van zoveel verschillende zaken en vind het zo moeilijk om me vast te pinnen op 1 ding.”

Herkenbaar? Dan is de kans groot dat “nieuwfreak” één van jouw talenten is!

Mensen met dit talent houden van nieuwe dingen aanpakken, ontdekken of leren maar eens het nieuwe er af is slaat de verveling makkelijk toe en beginnen ze liever aan iets anders. Dit kan gebeuren op gebied van hobby’s maar evenzogoed werk-gerelateerd. Een echte multipotential.

Dit past niet persé in het maatschappelijk plaatje waar het zo belangrijk is om zaken lang vol te houden en zeker niet te snel op te geven als het misschien wat moeilijker gaat.

Voor mensen met dit talent is het erg belangrijk dat er voldoende variatie of ontwikkelingsmogelijkheden zijn binnen eenzelfde job. Projectmatig werken is om die reden ideaal. Kan dit niet, bespreek dan of je een breed palet aan zaken mag opnemen of dat je om de zoveel jaar binnen het bedrijf mag doorgroeien of veranderen. En uiteraard is het helemaal OK om om de zoveel jaar van job te veranderen. Mensen met dit talent voelen echt dat het om de paar jaar begint te kriebelen!

Herken je je in dit talent? Neem dan zeker ook even een kijkje op www.creatievegeneralist.be Je bent niet alleen!

Wil je meer weten over wat jou talenten zijn en hoe je deze kan inzetten? Ik help je graag verder. Want naast ‘nieuwfreak’ zijn er nog zoveel talenten het ontdekken waard. https://groeiinverbinding.be/particulieren/loopbaanbegeleiding-algemene-info/

Veel groetjes,

Fran – Loopbaancoach, gedreven door verbinding en talenten.