Talentgedreven werken

 

“Jezelf kennen is begin van alle wijsheid” – Aristoteles

Op belangrijke beslissingsmomenten van je leven, zoals bij de keuze van een studie-richting, bij het zoeken naar een nieuwe job of het bijsturen van een bestaande job kan het inzicht in je talenten je een heel eind op weg helpen.

Iedereen heeft talent! Alleen is het voor jou niet zichtbaar omdat het voor jou zo vanzelfsprekend is, het lijkt niks bijzonder. Maar dat is het wel! Als je bezig bent vanuit je talent dan laadt je batterij op, krijg je energie! Aangezien talenten alleen tot uiting komen in een bepaalde context is het erg belangrijk om die contexten op te zoeken waar je met je talent aan de slag kan. En te begrijpen welke omstandigheden ervoor zorgen dat je batterij net leegloopt.

Ik zet talentgedreven werken, op basis van het werk van Luk Dewulf, in op verschillende mogelijke manieren:

  • Workshops voor 5e of 6e middelbaar waar we aan de hand van een talenten-receptie en talenten-interview op zoek gaan naar onze eigen talenten. Hierdoor worden we bewust van onze talenten zodat we dit kunnen inzetten bij het kiezen van een hogere studie. Als er wat meer tijd is gaan we ook samen met de leerlingen aan de slag bij het stellen van doelen.
  • Loopbaanbegeleiding waar ik aan de hand van een talenten-interview samen met jou op zoek ga naar je talenten en heel specifiek stilsta bij de omgeving waar deze talenten tot uiting komen. Dit vergelijken we dan met bijvoorbeeld je huidige werk-omgeving.