Heb jij al gedanst vandaag?

“Dance away the heartache”, zingt Bryan Ferry. En niks is minder waar.

Dans en beweging zijn heel fijne manieren om gevoelens los te maken en ruimte te geven. Onlangs werd ik wakker met een beklemmend gevoel dat ik niet kon plaatsen. Misschien het effect van een droom of van drukte en stress. Gelukkig was het huis na de ochtend-rush leeg en kon ik schaamteloos de tranen laten stromen op “Dancing with tears in my eyes” van Ultravox. Nadien voelde ik me opgelucht en kon ik met een heel ander gevoel aan mijn dag beginnen.

Ik merk wel dat er een rem op zit om voluit te gaan als ik dans, zeker als er mensen in de buurt zijn. Dus soms zit het in kleine dingen, zoals een danspasje tussen de rekken van de Spar wanneer er een fijn liedje speelt. Of stevig headbangen in de auto in de file. Ik leer met kleine stapjes om meer naar mijn lichaam te luisteren en te voelen wanneer het beweging en dans nodig heeft.

Iets wat me daarbij enorm geholpen heeft is de “Play, dance, move”-workshop bij Stephan Marchant. Daar kon ik op mijn manier dansen, gesteund en gestuurd door de opdrachten die hij op een heel professionele en warme manier begeleidt. Een echte aanrader voor iedereen die meer voeling wil krijgen met wat je lichaam nodig heeft.

Op 22 april is de volgende workshop in Leuven. Van harte welkom (vroegboekkorting nog tot 21 maart!).

Meer informatie, of je inschrijven? https://groeiinverbinding.be/particulieren/aanbod-van-opleidingen-door-groei-in-verbinding-fran-delbeke/

Mocht je nieuwsgierig zijn naar Stephan, leer hem hier wat beter kennen. https://www.move2create.be/

Veel groetjes

Fran, – life en loopbaancoach, gedreven door verbinding en talenten.