Zijn het de vakantie blues of is er meer aan de hand?

Terwijl de grote winkelcentra volop adverteren over nieuwe boekentassen, pennenzakken en kaftpapier wordt er bij de meesten onder ons “back to work” in het oor gefluisterd. Een boodschap die niet altijd met evenveel enthousiasme wordt onthaald. Zijn dat de vakantie blues of speelt er meer?

Vakantie staat dikwijls gelijk aan vertragen. Genieten van nieuwe of andere dingen. Het staat gelijk aan “niks moet en alles kan” en aan uitslapen en vooral aan tijd. Tijd voor al deze zaken.

Mijn ervaring deze zomer was dat de tijd tijdens de weken die ik weg van huis doorbracht veel trager leek te gaan. Trager dan hoe ik het thuis ervaar. Heerlijk.

Al de zaken die we tijdens onze vakanties anders ervaren of doen maken het soms best pittig en moeilijk om terug te stappen in het leven van voordien. Wanneer je een job hebt die je met hart, ziel en passie uitvoert is de stap dikwijls minder groot. Dit omdat je er simpelweg naar uitkijkt om terug aan de slag te gaan.

Maar wat als er meer speelt dan enkel de vakantie blues?

Maar voor sommigen ligt het helemaal anders. Ze kijken met lede ogen toe hoe de datum vermeld in hun “out of office” naderbij snelt. Zij voelen een knoop in hun maag als de wekker opeens weer op het gebruikelijke uur wordt ingesteld. Is dit bij jou ook het geval? Negeer die signalen niet! Sta even stil bij dit gevoel.

Gaat het om pure vakantie blues omdat het simpelweg zo fijn was tijdens je vakantie en je daardoor verdrietig bent dat je hiervan afscheid moet nemen. Of is er meer aan de hand en zijn er toch wel een aantal zaken die wringen in je huidige job?

Neem eens een blad papier en schrijf op wat jij nodig zou hebben om het gevoel van deze zomer ook vast te houden tijdens het jaar! Onderzoek even wat er zou kunnen wringen en wat er mogelijk zou kunnen zijn om hier verandering in te brengen. Ik help je graag!

https://groeiinverbinding.be/particulieren/loopbaanbegeleiding-algemene-info/

En neem ook zeker eens een kijkje op mijn sociale media om een beeld te krijgen van wie ik ben, hoe ik werk en waarmee ik jou verder kan helpen:

https://www.instagram.com/frandelbeke_groeiinverbinding/

Hier krijg je ook een beeld hoe ik mijn vakantie heb doorgebracht.

Veel groetjes,

Fran – Loopbaancoach, gedreven door verbinding en talenten.