Zet je dromen in beweging.

In mijn praktijk ontmoet ik regelmatig mensen die dromen. Dromen over meer tijd om te reizen, dromen om net die job te doen die ze zo geweldig leuk vinden, dromen over een nieuw leven in het buitenland, dromen over een eigen zaak… Mensen met hele grote dromen en mensen met kleine fijne droompjes.

Ik ontmoet ook mensen die niet meer dromen, die de dromen uit hun jeugd hebben opgegeven omdat het juiste moment voorbij is. Of die op voorhand al zeggen dat het geen zin heeft.

Bij veel van deze mensen volgt de reactie: “het lukt me toch niet” en beginnen ze over iets anders.

Ik ontmoet ook mensen die hun dromen wel in de wereld zetten. Mijn partner, één van mijn beste vriendinnen, mijn yoga-teacher hebben allen de stap gezet om datgene waar ze over dromen vorm te geven. Oh ja, dat gaat inderdaad samen met slapeloze nachten. Want het is verdomd spannend om hetgene wat je kent, hetgene waarvan je weet dat je het kunt, hetgene wat je verdient (letterlijk!) aan de haak te hangen. Om in een nieuw avontuur te stappen waarvan je geen enkel idee hebt of en hoe het lukt.

Daarom is het ook belangrijk om dit niet onbezonnen te doen. We kunnen maar zoveel stress en onwetendheid aan, het uitrekken van onze comfortzone gebeurt best met enige voorzichtigheid. Je kan stap voor stap je dromen in de wereld te zetten zonder alles holderdebolder overboord te gooien. Maar zet die stapjes wel, eentje per keer, eens een klein, dan weer groter.

Door de dromen creëer je voor jezelf al een nieuwe realiteit. Maak een mood-board, schrijf op wat je bezig houdt, zet je target en spreek vooral je verlangens uit. En wordt het dan exact precies wat je gedroomd hebt? Ongetwijfeld niet. Omdat je op je weg nieuwe kansen gaat ontdenken.

“you can’t connect the dots looking forward, you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in the future. You have to trust in something – your gut, destiny, life, karma, whatever”.

steve Jobs

Een indrukwekkend citaat van Steve Jobs, en het is ook zo. Het is door te dromen, door je droom stap voor stap waar te maken dat je zal ontdekken wat er op je pad komt en wat er daarvan bij je past. Je zal af en toe een zijweggetje inslaan en verder gaan of terugkeren. You will be creating the dots!

Dromen is soms moeilijk, soms worden we onmiddellijk gestopt door onze eigen beperkende gedachten die zo sterk zijn dat onze creativiteit er onmiddellijk door uitdooft.

Met heel veel plezier help ik je dromen, help ik de barricades die je dromen in de weg staan te onderzoeken (misschien zijn ze wel echt want inderdaad, op het einde van de maand moeten de rekeningen betaald worden) en help ik je om de 1e concrete stappen te zetten om te doen waar jij echt gelukkig van wordt. Wees welkom! Zet je dromen in beweging!

Veel groetjes,

Fran – Coach gedreven door verbinding en talenten.

https://groeiinverbinding.be/particulieren/loopbaanbegeleiding-algemene-info/

Volg jij mij al op instagram? https://www.instagram.com/frandelbeke_groeiinverbinding/